Social Media Crisis Management

Waarom adverteren tijdens crisisperiodes je klanten oplevert

Crisismanagement social media

We bevinden ons in een vreemde periode. Wat begon met het verbieden van massabijeenkomsten & het sluiten van horecazaken, bevinden we ons nu in een land dat in volledige ‘lockdown’ ging. Weinigen onder ons hebben een situatie als deze reeds meegemaakt. Velen hebben het moeilijk, maar anderen passen zich aan aan de nieuwe situatie & zien opportuniteiten. Hoe ga je hier het best mee om? Hoe handelt jouw onderneming het best wanneer een (financiële) crisis de kop opsteekt? Maar vooral: waarom moet jij nu net wél blijven adverteren en aanwezig blijven op sociale media? 

Maak van elke dreiging een opportuniteit 
Ondanks het feit dat de wereld even lijkt stil te staan, blijven vele bedrijven verder draaien. Het is dan ook uiterst belangrijk om online aanwezig te blijven. Het blijven prikkelen van klanten is essentieel, zo blijf je top-of-mind wanneer ze aankoopbeslissingen zullen nemen. Het zij nu, het zij later. Wat je nu (goed) doet heeft zonder twijfel een invloed op de toekomstige resultaten van je onderneming. Sommige bedrijven kunnen al meteen resultaten zien van hun inspanningen terwijl anderen ervoor zorgen dat ze volledig klaar zijn voor de herlancering eens dit Covid-19-beest bedwongen is.

Je (potentiële) klanten zijn op dit moment meer bereikbaar dan ooit. Velen werken van thuis uit of staan op non-actief waardoor ze meer vrije tijd hebben. Een deel van deze vrije tijd spenderen ze dan ook op social media. En laat net social media één van de meest laagdrempelige manieren zijn om in interactie te gaan met je potentiële klanten. Wanneer je tijdens deze periodes van crisis blijft adverteren val je dubbel op. Aangezien er minder geadverteerd wordt, ligt de prijs van advertenties lager dan gemiddeld.

Uit het oog, uit het hart
Sommige bedrijven zien hun inkomsten & verkopen volledig ineenzakken door de aard van de producten of diensten die ze aanbieden. Ondanks het veranderende consumptiegedrag van je klanten mogen zij niet het gevoel hebben dat je hen vergeten bent of dat je bedrijf van de aardbol verdwenen is. Ook wanneer het fysieke aspect bijna helemaal wegvalt, moet je toch steeds aanwezig blijven voor je klanten.

Bovendien geef je zo het gevoel dat jouw onderneming tegen een stootje kan. Uit ervaring merken we dat wanneer een bedrijf of merk te lang afwezig was, zij dan ook moeite hebben om haar klanten nadien weer te bereiken.  Een ervaren ondernemer weet dat nieuwe klanten vinden een pak duurder is dan je huidige klanten (tevreden) houden.

Geef niet op en blijf positief
Stoom je onderneming klaar om er 100% tegen aan te vliegen op het moment dat de wereld opnieuw ontwaakt uit de nare droom die deze Covid-19 crisis wel lijkt te zijn. Laat dit ook het ideale moment zijn om aan jouw ‘personal brand’ te werken of om bepaalde marketingstrategieën te herbekijken. Laat je website, sociale media en LinkedIn onder de loep nemen. En vooral: maak tijd voor plannen die je anders telkens maar weer aan de kant schoof door een gebrek aan tijd.

Gratis cursus

Social Media Crisis Management

Ik wil me inschrijven!

It’s time to grab the crisis by the throat!

Gratis cursus 'Social Media Crisis management'

Het zijn heel bizarre tijden, niet alleen voor jou maar ook voor je bedrijf.
Hoe communiceer je nu best naar je werknemers en klanten? Wat zijn de do’s en don’ts?

Blijf niet bij de pakken zitten want er zijn heel wat opportuniteiten en krachtige tools die je kan gebruiken om het beste van de crisis te maken voor jouw onderneming.  

Beperken van de impact

Wanneer het hek van de dam is, ga je de negatieve impact op je onderneming proberen indammen of beperken.

Wat mag je wel en niet communiceren

  • De beste manier om te communiceren met je werknemers.
  • Waarom je best niet gaat over-communiceren
  • Do's & don'ts.

Hoe kom je hier sterker uit

Als je als bedrijf de kansen en opportuniteiten inziet die een crisis kan bieden, kom je hier zeker sterker uit!  

Adverteren & omzet verhogen

  • Omzet verhogen op een ethisch verantwoorde manier
  • Goedkoper adverteren
  • Awereness verhogen
Social Media Wolfpack Branding

Adverteren en omzet verhogen

Beperken van de impact

Hoe kom je hier sterker uit als bedrijf

Wat mag je wel en niet communiceren

Het team dat deze cursus mogelijk maakte

In 1 week tijd hebben wij met ons volledige team deze cursus ineen gebokst. Het was een uitdaging dit op tijd te vervolledigen,
maar dankzij een sterk team dat vol zelfvertrouwen en flexibiliteit werkt hebben we dit voor elkaar gekregen!

"Momenteel leven we in zeer onzekere tijden. Vele onder ons hebben een situatie als deze nog niet meegemaakt als ondernemer, zaakvoerder of personeelslid. De kans is groot dat we in de toekomst nog situaties zoals deze zullen meemaken. Er is veel onzekerheid maar er zijn ook veel opportuniteiten. 

Wij willen jullie ondersteunen met een heel concreet plan van aanpak om deze opportuniteiten maximaal te benutten. We zijn ervan overtuigd dat we elkaar in deze periode goed moeten ondersteunen dus willen we jullie via deze gratis cursus graag tonen hoe je als merk of bedrijf sterker uit deze periode kan komen. "

Ik ben énorm trots op mijn team om deze cursus rond te krijgen.

Maxiem Depypere

- Maxiem Depypere
Founder

Olivia Vandenwyngene

Olivia Vandenwyngaerden

Roselinde Meerschaut

Roselinde Meerschaut

Ben Wittezaele

Ben Goethals

Justine Bream

Justine Braem

Axelle Vinquier

Axelle Vinquier

Louis Vanhaesebroucke

Louis Vanhaesebroucke

Schrijf me in!